

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Mondo - Alle afleveringen
Nadia Moussaid ontvangt boekenclubhost Elfie Tromp om samen met twee lezers I.M. van Connie Palmen te bespreken. I.M. is een ode aan Ischa Meijer; de grote liefde van Palmen. Naast liefde is het ook een verhaal over rouwverwerking en schrijverschap. Het boek maakte veel los bij de lezers van de Mondo boekenclub. * Filmregisseur en scenarist Shady El-Hamus (32) en theater- en operaregisseur Johan Simons (74) zetten het gesprek voort dat zij in de uitzending van 25 oktober in Mondo begonnen. * Stefano Keizers bezoekt Museum Jan in Amstelveen voor de tentoonstelling Het surrealistisch theater - De magische wereld van Hans Kanters.
Aanstekelijk kunst- en cultuurprogramma waarin Nadia Moussaid wekelijks in de studio in Amsterdam culturele gasten uit binnen- en buitenland ontvangt.
Theatermaker, acteur en schrijver Adelheid Roosen is gastcurator. In haar werk spelen ontmoetingen een grote rol. Wie inspireert haar? Wie bewondert zij? Gasten: Filosoof, schrijver en columnist Maxim Februari. Zijn column over hoe we ons kunnen verweren tegen alledaagse krenkingen en vernederingen is het uitgangspunt van het gesprek. Adelheid Roosen gaat met Kaouthar Darmoni, directeur van Atria, in gesprek over vrouwelijke sensualiteit na de overgang. Pianist en componist Joep Beving speelt een stuk uit eigen repertoire. Maria Ribas en Victor Callens van ICK Dans Amsterdam dansen een duet uit Sweet like a Chocolate.
Schrijver en filmmaker Kaweh Modiri vertelt over zijn boek 'Mitra' en de gelijknamige film die in 2021 internationaal uitkomt. Het verhaal is geïnspireerd op zijn leven en de titel verwijst naar Kawehs zus die in 1981 is geëxecuteerd in Iran. Regisseur Ivo van Hove vertelt over de totstandkoming van de theatervoorstelling 'De stille kracht' van Internationaal Theater Amsterdam naar het boek van Louis Couperus. Acteurs Gijs Scholten van Aschat, Maria Kraakman en Aus Greidanus jr. spelen twee scènes uit de voorstelling. Ann Demeester, kunstkenner en directeur van het Frans Hals Museum, neemt beeldende kunst mee naar de studio en laat zien waarom zij zo is gegrepen door het door haar geselecteerde kunstwerk.
Ernest van der Kwast over zijn nieuwe roman Ilyas. * In de maand november leest de Mondo Boekenclub het boek I.M. van Connie Palmen onder leiding van dichter en schrijver Elfie Tromp. * Architect en stedenbouwkundige Winy Maas spreekt over de toekomst van steden en de rol van natuur in de gebouwde omgeving. * Zanger Kay Slice is op een missie om zijn muziek te laten samensmelten met zijn culturele erfgoed.
Nadia Moussaid ontvangt de familie El Hamus als gastcuratoren van Mondo; Sabri El-Hamus en zijn kinderen Shady, Ashgan en Shahine. Allen zijn werkzaam in het filmvak: Sabri (63) is acteur en theatermaker, Shady (32) regisseur en scenarist, Ashgan (27) is regisseur en scenarist en Shahine (20) is acteur. Deze uitzending besluiten zij wie er te gast is bij Mondo. * Op uitnodiging van Sabri (De Libi, Het Schnitzelparadijs en theater De mensheid zij geprezen) spelen pianist Daria van den Bercken en violist Pieter van Loenen het stuk Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt. Sabri legt uit wat dit muziekstuk met hem doet als persoon en als acteur. * Shahine (Belofte van Pisa, A'dam - E.v.a.) neemt de oprichters van kledingmerk Patta mee: Edson Sabajo en Guillaume Schmidt. Hun merk is een internationaal succes en door middel van samenwerkingen met o.a. jonge kunstenaars delen deze oprichters hun podium met de volgende generatie. * Fotograaf Dana Lixenberg is te gast op uitnodiging van Ashgan. Lixenberg werd wereldberoemd met haar iconische portretten van o.a. de rappers Tupac en Biggie. De video-installatie Imperial Courts die onlangs te zien was bij het Stedelijk Museum in Amsterdam maakte indruk op Ashgan (Birdland, SKAM NL) en vormt een grote inspiratiebron voor haar als filmmaker. * Shady (De Libi) nodigt theater- en operaregisseur Johan Simons uit en gaat met hem in gesprek over de centrale rol van zijn werk in zijn leven. Tot slot treedt de achtkoppige brassband Gallowstreet op met de soundtrack van film De Libi.
Aflevering in het teken van Dutch Design Week. Nadia Moussaid ontvangt rijksbouwmeester Floris Alkemade, die zijn visie op de rol van ontwerpers in een veranderende wereld geeft. Drie ontwerpers brengen werk mee naar de studio: Govert Flint neemt zijn coronaproof stoplicht mee, Pauline van Dongen neemt haar Body Wonders-vest mee en ontwerper Bob Hendrikx neemt een door hem ontworpen doodskist mee, gemaakt van mycelium, een netwerk van schimmels. Textielkunstenaar Claudy Jongstra vertelt over een zadenbank van inheemse planten, die vroeger gebruikt werden voor verfpigmenten. De pigmenten verwerkt ze in haar wollen textielkunst.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
De Vlaamse schrijver Stefan Hertmans vertelt over zijn boek 'De opgang', over de SS'er Willem Verhulst, tevens de vroegere bewoner van het huis waar Hertmans twintig jaar woonde. * Kunstenaar Raquel van Haver vertelt over de groepstentoonstelling 'Say it Loud'. Documentairemaker Bibi Fadlalla maakt een documentaire over Raquel van Haver. * Dichter Bart Chabot is de host van de Mondo boekenclub. Hij presenteert het boek van de maand: 'Angst en Walging in Las Vegas' oftewel 'Fear and Loathing' van Hunter S. Thompon. Chabot legt uit waarom juist dit boek een heuse klassieker voor hem is. * Comedian en zangeres Nina de la Parra en saxofonist Sanne Landvreugd treden op in de rubriek Nina's Spiegel.
Nadia Moussaid ontvangt schrijver Abdelkader Benali als gastcurator. De gastcurator beslist wat we zien, beleven en met wie we praten. Wat inspireert Abdelkader Benali, wie bewondert hij? * Benali nodigt Rem Koolhaas en Samir Bantal uit. Deze twee architecten werken graag samen en hun blik op de toekomst intrigeert Benali. Onder andere hun gezamelijke tentoonstelling Countryside, the future in het Guggenheim museum in New York zal onderwerp zijn van het gesprek. * Abdelkader Benali is een grote bewonderaar van het werk van beeldend kunstenaar Hamid el Kanbouhi. De kunstenaar is te gast en zal eigen werk meenemen naar de studio. * Freek de Jonge is een soort mentor voor Benali, hij gaf hem ooit heel goed advies. Samen voeren ze een dialoog waarin ze messcherp en met humor de huidige tijd ontleden. * Dichter Lamia Makaddam draagt eigen werk voor onder begeleiding van harpiste Lavinia Meijer.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
We spreken kunstenaar Theo Jansen over zijn dertigjarige carrière als maker van lopende kinetische constructies die hij 'strandbeesten' noemt. We blikken ook met hem vooruit op de nieuwe generatie beesten, en hij neemt de allernieuwste mee naar de studio! * We spreken zanger en componist Thomas Azier over de inspiratie achter zijn in juni te verschijnen plaat Love, Disorderly en hij debuteert bij ons een nieuw nummer. * Schrijver Alfred Birney komt spreken over zijn nieuwe roman In de wacht, het vervolg op zijn bestseller en Libris literatuurprijswinnaar De Tolk van Java uit 2017. * En Gershwin Bonevacia, stadsdichter van Amsterdam sinds 2019, heeft deze week beldienst voor Dichter aan de lijn.
Actrice Lineke Rijxman is onze evenementloze zomergids met een blokkenschema van het online cultuuraanbod. * Componist Merlijn Twaalfhoven start deze week de Academie voor Onzekerheidsvaardigheid. Samen met schrijver Marjolijn van Heemstra schuift hij aan om te praten over een creatieve manier om met onzekerheid om te gaan. * Schrijver en dichter Ted van Lieshout heeft deze week beldienst voor Dichter aan de lijn. * Rapper Pax the Humanoid heeft tien jaar gewerkt aan een soloalbum, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Nadia spreekt hem over zijn jeugd en waarom het album zo lang op zich liet wachten. Hij treedt op met Love Rocks. * Verder vertelt Joost de Vries over zijn nieuwe verhalenbundel Rustig aan, tijger en treedt zangeres Rimon op.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
Ann Demeester. Museumdirecteur Ann Demeester neemt ons langs de beste virtuele musea van dit moment. * S10. S10 treedt op met een akoestische versie van Wacht op mij. De zangeres zou deze maand een speciaal concert in Carré houden voor jongeren met psychische problemen, maar dat is wegens het coronavirus afgelast. Samen met filosoof en psychiater Damiaan Denys schuift ze aan tafel. * Ramsey Nasr. Ramsey Nasr laat ons het nut van kunst inzien. Kunst is geen levensbehoefte, maar zorgt wel voor zingeving. Wat kan kunst ons nu brengen in deze tijden? * Mondo Boekenclub. Georgina Verbaan en Maartje Wortel lanceren het nieuwe boek voor de Mondo Quarantaine Klassieker boekenclub. * Marente de Moor. Marente de Moor neemt het stokje van Tommy Wieringa over en draagt vanuit huis een speciaal coronasprookje voor.
Een gesprek met de Italiaanse bestsellerauteur Sandro Veronesi over zijn nieuwe boek de Kolibrie en over de vluchtelingencrisis in Europa. Met filmkenner Martin Koolhoven, en de jonge regisseurs en scenarioschrijvers Michael Middelkoop en Shady El-Hamus praten we over de impact van de opnieuw uitgebrachte filmklassieker Do the Right Thing. Met zangeres Wende Snijders praten we over de remake door Ivo van Hove van de musical West Side Story in New York. En er is jazz uit Zuid-Afrika met zangeres Melanie Scholtz.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
Hoe ziet onze wereld eruit als we kijken door de ogen van kunstenaars? Nadia Moussaid ontvangt schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp.
Steeds vaker worden kunstwerken langs een morele meetlat gelegd: zijn de films, boeken en andere kunstwerken wel divers, vrouwvriendelijk en inclusief? Is dat een goede zaak? Een gesprek met schrijvers Arnon Grunberg en Philip Huff, rapper Akwasi en theatermaker Wieke ten Cate. Ook te gast is de Britse dance-act Underworld. Muzikanten Karl Hyde en Rick Smith vieren hun 40-jarig jubileum. In de rubriek 'De blik van..' : dichter en schrijver Ellen Deckwitz.
