True
Cultuur.TV - TV kijken via internet, de beste Cultuur tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

06-01-2024
De kinderen van Ruinerwold
De kinderen van Ruinerwold: De 4 oudste kinderen van het gezin uit Ruinerwold doen eenmalig hun verh

Ruinerwold wordt wereldnieuws als een verborgen boerderij wordt ontdekt, waar jarenlang een gezin in het geheim en ongeregistreerd leefde. De vier oudste kinderen doen eenmalig hun verhaal aan documentairemaker Jessica Villerius. Ze vertellen over hun verborgen bestaan, het geloof van hun vader en het vermeend misbruik binnen het gezin. Maar ze vieren ook voor het eerst een verjaardag, krijgen een ID-bewijs, bezoeken hun vader in de gevangenis en volgen de rechtszaak tegen hem. Een exclusief portret van een gezin waar Nederland tot 13 oktober 2019 het bestaan niet van wist.



NOS Studio Sport
NOS Studio Sport: Afl. 1

Livebeelden en/of samenvattingen van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van de dag, met interviews en reportages.



Hart van Nederland
Hart van Nederland - Late Editie

Bekijk aflevering 6 van Hart van Nederland - Late Editie uit seizoen 2024 hier op KIJK. Deze aflevering is uitgezonden op 6 januari, 22:42 uur bij SBS6. Hart van Nederland - Late Editie is een Nieuws programma



Moltalk
MolTalk: Afl. 1

Te gast: Soy Kroon, Jurre Geluk en Inge Ipenburg.



Nieuwsuur
Nieuwsuur: Afl. 5

Biden versus Trump. De campagne in de Verenigde Staten is begonnen. President Joe Biden haalde in een toespraak meteen hard uit naar Donald Trump, die grote kans maakt om zijn tegenstander te worden bij de presidentsverkiezingen in november. Ook Trump sprak zijn aanhangers toe. Hoe is het met het imago van beide heren en wat zijn hun kansen? We schakelen met correspondent Rudy Bouma. * Zelfverwonding en suïcidepogingen bij jonge vrouwen. Zelfverwonding is een groeiend probleem onder tienermeisjes en vrouwen tot 30 jaar. Onder tieners is zelfdoding de afgelopen decennia uitgegroeid tot de meest voorkomende doodsoorzaak. Wat is er aan de hand?



Wie is de Mol?
Wie is de Mol?: Afl. 1

De kandidaten zijn Anna Gimbrère, Babs Schutte, Fons Hendriks, Jeroen Spitzenberger, Jip van den Toorn, Justin Mooijer, Kees van der Spek, Rian Gerritsen, Rosario Mussendijk en Tooske Ragas. In Mexico proberen zij geld te verdienen voor de pot. Maar één van hen is de Mol. Wie ontmaskert de Mol?



Op weg naar de Zapp Awards
Op weg naar de Zapp Awards: Afl. 1

Kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen van de Zapp Awards 2024, waarbij kinderen meebepalen over de inhoud van de liveshow. * Er wordt gezocht naar een spectaculaire opkomst en een poging gedaan de Zapp Award van Jandino Asporaat te stelen. * De pauwenmascotte werft stemmen door het hele land én bekend wordt wie de genomineerden zijn van de Lief Gebaar Award: een prijs voor een bijzonder kind dat iets goeds heeft gedaan voor de wereld om zich heen.



Rail away
Rail Away: Afl. 3

Vanaf Beieren gaat de reist met de Waldbahn door 'Beiers Canada' naar de hoogste berg van de regio, de Großer Arber. Daarna door naar Bayerisch Eisenstein, een grensstation precies aan de rand van het voormalige IJzeren Gordijn tussen Duitsland en Tsjechië. Midden in het stationsgebouw is te zien waar die grens liep. Een kleine expositie houdt de herinnering levend aan de tijd dat een hek met 6000 volt spanning erop de Duitsers en de Tsjechen van elkaar scheidde. Vanuit het station van de 'glasstad' Zwiesel voert een laatste sneeuwrijke rit dwars door en langs het Beierse Woud naar het plaatsje Grafenau.



NOS Journaal 20.00 uur
NOS Journaal 20.00 uur: Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belan

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting. En op NPO 1 extra met gebarentaal.



NOS Journaal
NOS Journaal: Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de we

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting. En op NPO 1 extra met gebarentaal.



The Tribute, battle of the bands
The Tribute: Battle of the Bands

Bekijk aflevering 1 van The Tribute: Battle of the Bands uit seizoen 3 hier op KIJK. Deze aflevering is uitgezonden op 6 januari, 19:59 uur bij SBS6. The Tribute: Battle of the Bands is een Amusement programma en is geschikt voor alle leeftijden



CupCakeCup
CupCakeCup: Afl. 14

De finale staat volledig in het teken van dieren. Als eerste moeten de bakduo's van meerdere cupcakes één gevaarlijk of giftig dier maken. Om hen van inspiratie te voorzien, komt bioloog en toxicoloog Mátyás Bittenbinder helpen. Daarna moeten de duo's een tropische vogel maken met veren van chocolade. En als slotstuk volgt een taart die twee tegenovergestelde dieren moet uitbeelden. De duo's krijgen waardevolle tips van dierenvriend Wildebras.



Kassa
Kassa: Afl. 1

Tochthuizen, schimmelwoningen, wietolie en een verdwenen auto. Een oude vrouw die maanden in de kou zat en nog veel meer Nederlanders die klem zaten en de hulp inriepen van de Belbus. We blikken terug op hun verhalen. Hoe staat het er nu voor?



Kook van jou
Kook van jou: Afl. 1

Yvon kookt met Freddy, een kleurrijk voormalig marktkoopman die twee goede vrienden wil verrassen. Hij vertelt tijdens het koken welke impact de dood van zijn 5-jarige zoontje op hem heeft gehad. Ook Letitia is heel openhartig terwijl ze met Yvon een high tea voorbereidt voor haar zus. Zij kwam in grote geldnood na haar scheiding omdat de grote stress binnen haar relatie haar arbeidsongeschikt maakte. En Tineke onthult een groot geheim waar ze 20 jaar alleen mee rondgelopen heeft. Door hulp van de Voedselbank heeft ze het gered, vertelt ze Yvon, terwijl ze macaroni maakt voor haar lieve zus.



NOS Jeugdjournaal
NOS Jeugdjournaal: Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker. En op NPO Politiek en Nieuws met gebarentaal.





Zin in morgen
Zin in morgen: Afl. 1

Kim-Lian onderzoekt een nieuw ritueel: een frisse duik in zee. Ze gaat mee met zwemgroep 'de badmutsen' die, weer of geen weer, de Noordzee in gaan. Voor de een is het een vervanging van de wekelijkse kerkdienst, terwijl de ander er 'gewoon' meer energie van krijgt. De hunebedden zijn voor Ard Pisa meer dan een hoopje stenen of historisch erfgoed. Volgens Ard zijn ze gebouwd op oeroude krachtplekken en beschikken de stenen over magische krachten. Marike geeft geschiedenis en maatschappijleer op een school in Amsterdam. Marike is een bevlogen docent die moeilijke onderwerpen met haar leerlingen niet uit de weg gaat.



Rachel en Elbert passen op
Rachel en Elbert passen op: Afl. 5

Boer Paul heeft de knoop doorgehakt en gaat er even lekker tussenuit met zijn gezin. Hierdoor staan Rachel en Elbert er alleen voor. Paniek slaat toe bij Rachel: gaat dit allemaal wel goedkomen? Elbert heeft er vertrouwen in, maar de vraag is of dat terecht is.



Lachen om Home Video's
Lachen om Home Video's

Bekijk aflevering 1 van Lachen om Home Video's uit seizoen 2024 hier op KIJK. Deze aflevering is uitgezonden op 6 januari, 18:30 uur bij SBS6. Lachen om Home Video's is een Amusement programma



EenVandaag
EenVandaag: Afl. 5

Verkeersboetes kunnen tot meer schulden leiden * Kunst en cultuur niet hoog op agenda in formatie, belangenvereniging roept op toch te investeren: 'Voor iedere Nederlander' * Grote zorgen om dreigende escalatie in het Midden-Oosten * Onderzoek naar buitenaards leven



EO Metterdaad
EO Metterdaad: Afl. 66

EO Metterdaad geeft stem en steun aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede.



Socutera
Socutera:

Stichting DierenLot komt samen met ruim 250 lokale dierenhulporganisaties op voor dieren in nood in Nederland: gezelschapsdieren, zwerfdieren en dieren in de Nederlandse natuur.



Zapp Detective
Zapp detective: Afl. 1

Op een groot gemaskerd feest kondigt Emma Wortelboer aan dat zij een nieuw juicechannel gaat beginnen. Maar voordat deze online komt, wordt zij vermoord. Acht bekende jeugdsterren hebben slechts twaalf uur de tijd om deze moord op te lossen. Wie van deze acht is de dader? Via verborgen cameraatjes in onder andere robotstofzuigers, elektrische tandenborstels en kruimeldieven heeft Emma zeer belastend materiaal kunnen filmen. Wie is er een oplichter? En is een bekende YouTube-ster echt een moordenaar?



Nederland zingt
Nederland Zingt: Afl. 1

Toen Jezus geboren werd, was er een stralende ster te zien aan de hemel. Drie wijzen gingen op pad om deze ster te volgen. Professor Heino Falcke legt uit waarom de stand van de sterren tijdens de geboorte van Jezus zo bijzonder was. De liederen die hierbij passen gaan over Gods wijsheid.



De verandering
De Verandering: Afl. 1

Door een vleesetende bacterie krijgt Herma van der Zedde zwarte plekken op haar been en begint haar keel op te zwellen. Vlak voordat ze stikt, weten ambulance broeders haar te redden en wordt ze met gierende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Al snel brengen ze haar in coma, omdat die vleesetende bacterie vanuit haar been steeds verder haar lichaam ingaat. Om te voorkomen dat de bacterie haar vitale organen bereikt, worden hele stukken van haar been verwijderd, maar het mag niks baten. Na maanden in coma gelegen te hebben, worden vrienden en familie naar het ziekenhuis geroepen om afscheid te nemen, maar dan maakt Herma een wonder mee.



Klaas kan alles
Klaas Kan Alles: Afl. 10

Klaas krijgt zijn missie van deze winterspecial van Kjeld Nuis. De bijna onmogelijke missie van Klaas is deze keer: Kan Klaas sneller over het ijs dan Kjeld Nuis? Voor zijn reis naar Noorwegen gaat Klaas langs bij bewegingswetenschapper Jos de Koning. Hij schakelt de hulp in van drievoudig wereldkampioen driften, Frederic Aasbø. Lukt het Klaas zo toch om met 103 kilometer per uur over het ijs te gaan? Verder is Klaas voor één dag werkzaam bij de skipatrol. In het Noorse skigebied Beitostølen draait hij een dienst mee van ski-patrouilleur Lönnqvist. Lukt het Klaas om iemand uit een kapotte skilift te redden?



Petrus in het land
Petrus in het land: Afl. 1

Het is feest, want dit is de 100e aflevering van Petrus. Om dat te vieren zijn we in het Zeeuwse Kapelle, waar opvallend veel 100-jarigen wonen. In zorgcentrum de Cederhof woont de 102-jarige Govert van den Kuijl. Hij kijkt terug op zijn leven en viert samen met de andere bewoners en kerkelijk werker Joop van den Berg het begin van het nieuwe jaar. Dominee Luuk Deventer denkt na over het geloof dat al die generaties al met mensen meegaat. Zelf leerde hij het geloof kennen door zijn vader. 'Mijn vader leeft niet meer, maar het geloof, dat in hem leefde, leeft nu in mij. Dat geeft mij hoop en vertrouwen voor de toekomst.'



Fryslân dok
Fryslân DOK: Reeks documentaires over actuele kwesties in Friesland.

Hoe gaan we om met dieren waarvan we vinden dat ze niet in ons landschap passen? De weidevogel is welkom, de wolf moet dood. Velen vragen zich af of er grenzen zijn aan wat we moeten accepteren.



MAX maakt mogelijk
MAX Maakt Mogelijk: Afl. 3

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne helpt MAX Maakt Mogelijk vooral mensen die gevlucht zijn en opgevangen worden in Moldavië. Maar veel ouderen die niet vluchtten, hebben het moeilijk. Van hun pensioen kunnen ze niet meer alles kopen, want net als in de rest van Europa is het leven in Oekraïne duurder geworden. Jan Slagter gaat daarom met Guido van Engelen, die in Oekraïne werkt en woont, bij ouderen langs die getroffen zijn en hulp nodig hebben. Guido neemt Jan mee naar dorpen buiten Kyiv, waar geen hulp komt.



Sterren NL extra
Sterren NL Extra: Afl. 29

Muziekspecials over diverse Nederlandse artiesten. Een symfonische avond in de Ziggo Dome Amsterdam, vol spectaculaire optredens van de top van de Nederlandse muziek en speciale aandacht voor grote Nederlandse hits.



Sterren NL Top 25
Sterren NL Top 25: Afl. 1

Overzicht van de populairste Nederlandstalige hits. Met clips van de nieuwkomers, snelste stijgers, de nummer 1 en de nieuwe Sterren NL Paradeplaat. Ook gaan we terug in de Top 25 met een clip uit het verleden.



Hello goodbye
In deze aflevering van Hello Goodbye vertelt een vrouw wat ze het meest gaat missen als ze straks do

Een vrouw vertelt wat ze het meest gaat missen als ze straks doof zal zijn. Joris praat met een oud-marinier die nu als vrouw door het leven gaat. Een dochter wacht op de zus van haar net overleden moeder. Een vierjarig jongetje ziet na een jaar zijn moeder weer.



Het echte leven in de dierentuin
Het echte leven in de dierentuin: Roloway Akua in de peuterpubertijd en gezinsuitbreiding bij de ora

Roloway Akua komt in de peuterpubertijd. Ze terroriseert haar soortgenoten, maar vooral de stokstaartjes moeten het ontgelden. Gezinsuitbreiding bij de orang oetans als Tjintah haar vierde jong krijgt. En komen er ook jongen bij de reuzenpanda's? Vrouwtje Wu Wen is vruchtbaar. Dat duurt hoogstens drie dagen en gebeurt maar één keer per jaar. Tijd voor mannetje Xing Ya om in actie te komen dus.



Zapp Kids top 20
Zapp Kids Top 20: Afl. 42

Muziekprogramma voor kinderen. De top 20 is gebaseerd op een unieke hitlijst die kinderen (van 6 tot 12 jaar) zelf samenstellen door te stemmen via de website.



Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen: Afl. 7

Lizzie (6) houdt van spelletjes en wil heel graag op hockey. Maar ze heeft één groot probleem: ze kan niet tegen haar verlies! Dan wordt ze boos en rent ze naar haar kamer. Door dit gedrag mag ze van haar ouders niet op hockey. Kinderen voor Kinderen komt in actie om van Lizzie een betere verliezer te maken.



Close Up
Close Up: De platinablonde actrice Kim Novak startte in de jaren '50 haar Hollywood carrière bij fil

De platinablonde actrice Kim Novak startte in de jaren 50 haar Hollywoodcarrière bij filmstudio Columbia. De hoop was dat ze zou concurreren met superster Marilyn Monroe van MGM maar al snel bleek dat Novak zich niet zomaar in elke vorm liet kneden. Novak hield jarenlang stevig het heft van haar loopbaan in eigen hand, totdat ze op haar 33e Hollywood abrupt de rug toekeerde om kunstenaar te worden.



Kindertijd
Kindertijd: Afl. 17

We zien kleuters tijdens één van hun favoriete bezigheden. In Kijk mij nou laten kleuters zien wat zij leuk en belangrijk vinden.



Bouwer Power
Bouwer Power: De graafmachine heeft zich ingegraven. Lukt het presentator Soy Kroon en James om de g

Tijdens de bouw van een nieuw perron op het station heeft de graafmachine zich per ongeluk ingegraven. Nu kan hij geen kant op! Lukt het presentator Soy Kroon en James om de graafmachinist te bevrijden?





NOS Jeugdjournaal met Gebarentaal
NOS Jeugdjournaal met gebarentaal: Afl. 5

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijkers, met gebarentaal.



NOS Journaal met gebarentaal 20.00
NOS Journaal met gebarentaal 20.00: Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internat

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting.